Tavaszi begyújtás
A tél végéhez közeledve áthangolódunk a tavasz kezdetére.
A tél végéhez közeledve áthangolódunk a tavasz kezdetére. Tavasszal is jól esik begyújtani a kandallónkba; élvezni a tűz látványát, a fa ropogását, a kellemes meleg sugárzását. Így a reggelünket még jobban kiélvezhetjük kávénk kortyolgatása közben, vagy délutáni pihenésünkhöz nyújt kellemes élményt. A tűz látványa és érzete feltölt és ellazít a nap bármely szakában.
Váratlan meglepetések
Kora tavasszal is találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy begyújtott kandallónk befelé nyomja a füstöt, tehát nem a kéményen át távozik. Mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük, és élvezhessük kandallónkat a tavaszi reggeleken és délutánokon?
Íme a megoldás
Szerencsére nagyon egyszerű ezt a kellemetlen befelé füstölést megelőzni. Mielőtt a kis gyújtósainkkal megpróbálkozunk a begyújtással, hagyjuk nyitva a kandallónk ajtaját 10 percre. Erre azért van szükség, mert így a kint lévő melegebb levegő beáramlik a kéményen keresztül a lakásba, a kéményben kiegyenlítődik a hőmérséklet, ezután a füst szépen a kéményen át távozik. Nyitott tűztérajtó mellet élvezhetjük a tűz nyújtotta élményeket, zavartalanul füstölés nélkül, ha biokandallónk van ilyen jellegű probléma nem fenyeget.
Eisenbart Sára